АКТУАЛЬНО

У Фастові вперше на регіональному рівні створено Раду Церков і релігійних організацій Фастівської громади

Четвер, 29 липня 2021, 12:17
Ідею створення представництв на місцях охоче підтримали голова Ради Блаженніший Святослав та представники Всеукраїнської ради Церков, котрі відвідали Фастів із робочим візитом на початку червня.

У понеділок, 26 червня, напередодні відзначення річниці Хрещення Київської Русі, цю ідея втілено в життя! Це ще один важливий крок у створенні на теренах Фастова Національної платформи єднання України – відкритого майданчика для діалогу мешканців нашої держави.

Рішенням установчих зборів, на яких головував настоятель парафії Святого великомученика Димитрія о. Віталій Марцинюк, головою місцевої Ради Церков було обрано о. Михайла Даниліва, секретарем – Андрія Андрійчука. Ці кандидатури члени зборів підтримали одноголосно.

Важливі моменти:

  • На сьогодні в Раді Церков і релігійних організацій Фастівської громади зафіксовано 11 представників релігійних громад. Однак цифра може змінюватися.
  • Голос у Раді має 1 представник від громади. Інші можуть вільно відвідувати засідання.
  • Голова та секретар обираються на піврічний термін.
  • Засідання проводитимуть раз на 3 місяці.
  • Працюватиме Рада відповідно до прийнятого під час засідання Положення.

Сьогодні у Фастівській МТГ є 53 зареєстровані релігійні формування. На засіданні були присутні 17 представників релігійних громад.

Вітали священнослужителів з історичним знаменним днем представник секретаріату ВРЦіРО та керівник Інституту релігійної свободи Олександр Заєць та міський голова Михайло Нетяжук.

«Сьогоднішнє засідання пройшло злагоджено, а це свідчить про те, що, незважаючи на різноманіття поглядів, у Раді наявний консенсус і спільна думка. Релігійні представники об’єднані, єдині у прагненні до розвитку Фастова і є чудовим прикладом єднання на теренах нашої громади», – зазначив у вітальному слові Михайло Нетяжук.

Повідомив о. Віталій Марцинюк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next