АКТУАЛЬНО

У Фатімі розпочався Форум мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 17:18
За ініціативи Пасторально-міграційного відділу УГКЦ у португальському місті Фатіма розпочався Форум мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи на тему “Розвиток духовного та суспільного життя українців в Центральній та Західній Європі. Ініціативи Української Греко-Католицької Церкви, громадських організацій та держави”.

У Форумі беруть участь 110 осіб - священики УГКЦ та представники українських громад з Австрії, Італії, Румунії, Молдови, Франції, Греції, Іспанії, Великобританії, Німеччини, Португалії, Литви, Естонії, Угорщини та України.

На початку Форуму до учасників звернувся голова ПМВ владика Йосиф (Мілян). "Вітаю вас на Першому загальноєвропейському форумі українських мігрантів. За останні 25 років незалежності з України емігрували від 3 до 6 мільйонів людей. Це і виклик, і шанс для нашого народу, - підкреслив владика Йосиф. - Сьогодні ми вперше з'їхалися з усіх країн нашого перебування, щоб зустрітися, обговорити нагальні питання і напередодні столітнього ювілею Фатімського об'явлення просити в Богородиці про її заступництво".

Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець під час виступу відзначила, що Українці у Португалії - це дуже активна громада, яка бере участь у суспільному житті країни і має авторитет. "У Португалії мешкає близько 40 тисяч українців. Це дуже активна громада, яка бере участь у житті португальського суспільства, завоювала вагомий авторитет і яка допомагає Україні. Португальці - дуже привітний народ і створюють усі умови для мігрантів", - зауважила дипломат.

Пані Інна подякувала ПМВ за запрошення на Форум мігрантів і відзначила важливість проведення таких заходів, щоб спільно знайти вирішення проблем, які постають у зв'язку з явищем міграції. "Ми віримо, що Бог допоможе Україні і Мати Божа підтримає нашу країну, адже вона є для нас захисницею", - сказала Посол України в Португалії.

pmv.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next