АКТУАЛЬНО

У Феррарі відбувся показ фільму «Андрей Шептицький: актуальне»

Понеділок, 16 листопада 2020, 21:41
15 листопада 2020 року в місті Феррара, при українській парафії Воскресіння Христового Апостольського екзархату УГКЦ в Італії, за ініціативи настоятеля храму о.Василя Вербіцького, відбувся прем’єрний показ документального фільму Михайла Перуна «Андрей Шептицький: актуальне». В парафіяльному храмі показ фільму транслювали після Божественних Літургій о 11.30 і 16.00.

Перед початком перегляду фільму отець Василь Вербіцький запросив до слова автора фільму Михайла Перуна, доцента кафедри богослов’я УКУ, директора Фундації «Андрей», який був на скайп-зв’зку. Автор фільму поділився своїми думками про постать митрополита Андрея Шептицького, основні моменти з його життя та служіння, що лягли  у лейтмотив документального фільму; про історичну ретроспективу служіння та ініціатив, які митрополит Андрей заснував чи підтримував протягом свого архіпастирського служіння.

Парафіяни храму Воскресіння Христового, незалежно від місця народження: галичани,  волиняни, мешканці Центральної та Східної України, залишилися дуже задоволеними, маючи можливість відкрити та глибше пізнати для себе постать праведного митрополита Андрея Шептицького.

Одна із присутніх парафіянок на завершення фільму висловилася: «Я і не могла собі подумати, що Церква є настільки багатогранною у своїй діяльності: дбаючи не лише про духовний вимір людини, а й культурний та матеріальний».
 
 
Дотримуючись усіх карантинних норм, запроваджених Італійським урядом, парафіяни громади Воскресіння Христового м. Феррари спільно вшанували 155-річницю від дня народження праведного митрополита Андрея Шептицького.
 
Повідомили парафіяни Воскресіння Христового м. Феррара (Італія)
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next