АКТУАЛЬНО

У Флоренції провели свято Блаженної Йосафати

Вівторок, 23 листопада 2021, 11:16
На запрошення о. Володимира Волошина, пароха української парафії Святого архистратига Михаїла у м. Флоренції в Італії, 20-21 листопада сюди завітали сестри служебниці з Риму з іконою та мощами блаженної Йосафати.

Упродовж двох днів відбувалося свято Блаженної Йосафати в молитовних зустрічах, щирому спілкуванні, радісному святкуванні Божественної Літургії та ще глибшому знайомству з блаженною Йосафатою.

Отець Володимир Волошин у своїй проповіді наголосив на ангельському служінні блаженної Йосафати, яка «любила перебувати з Богом та з людьми, яким радо служила. А сьогодні її місію служіння продовжують сестри служебниці, які вже у своїй назві мають визначення своєї духовності та завдання – служити Богові на Його прославу та бути посланцями Бога, щоб допомогти іншим сповнити Божу волю – послужити. Блаженна Йосафата прагнула виховати серце українського народу, адже розуміла, що справжнє життя людини відбувається в серці. Вона євангелізувала тих, які особливо потребували Божого слова і Христа, працюючи, щоб наблизити зустріч людини з Богом, а також старалася бути між людьми, бути близько за прикладом Христа. Силу до свого служіння блаженна Йосафата черпала перед кивотом, до якого також приносила всі потреби людей, яких зустрічала».

Вчителі та діти катехитичної школи під проводом о. Володимира підготували святкову програму, вірші та пісні про життя блаженної Йосафати, Сестри поділилися спогадами з історії Згромадження, особливо про перші місії сестер служебниць за нашими мігрантами до Канади Бразилії, а сьогодні блаженна Йосафата духовно присутня з нами тут, в Італії, зі своїм народом, вона і надалі служить нам. Сестри розказали свідченнями людей про отримані ласки за посередництвом блаженної: звільнення від залежностей, дар батьківства і материнства, оздоровлення хворих, та заохотили вірних звертатися до блаженної Йосафати в усіх потребах.

Особливістю свята було ще й те, що сьогодні парафія розпочала відзначення свого 20-річчя, яке виповниться у 2022 році. За словами о. Володимира, цей рік буде часом молитви, вдячності, спогадів про історію парафії та осіб, які її творили.

Тепла атмосфера родинної зустрічі супроводжувала нас у ці дні та відігрівала людські серця, які часто на чужині дуже потребують простого щирого спілкування між рівними і рідними. Щиро дякуємо отцю Володимиру за відкрите серце душпастиря, до якого в будь-яку хвилину можуть звернутися вірні в різних потребах. Саме тому наша Церква тут є домом для вірних, відчувається родинне тепло та  прийняття кожного особи. Тут вас завжди чекають з любов`ю та розумінням!

Сестри служебниці Непорочної Діви Марії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next