АКТУАЛЬНО

У Франківську розпочала роботу Школа християнського аніматора

Вівторок, 24 жовтня 2017, 11:20
Метою Школи є підготовка молодих людей до апостольської діяльності з дітьми та молоддю під час літніх таборів, а також під час катехитизації в парафіях протягом року, що дасть можливість покращити рівень і якість душпастирської діяльності. Навчальний курс передбачає щомісячні зустрічі, на яких молодь вчитиметься бути справжніми лідерами.

З благословення Митрополита Володимира (Війтишина) перша зустріч Школи християнського аніматора відбулася 22 жовтня в Івано-Франківській духовній семінарії. На неї прибуло понад 60 запрошених молодих людей з усієї архиєпархії.

Програма розпочалася Божественною Літургією, яку звершив духівник семінарії о. Роман Кандрач. Відтак організатори провели гру-знайомство. Опісля слухачі почули лекцію про те, чим є Школа християнського аніматора. Про це розповідав директор школи бр. Богдан Сабало.

«Ідеєю цієї школи є об’єднати християнських аніматорів для організації таборів у всій Івано-Франківській архиєпархії. Сподіваємося, що цей проект дозволить нам наступного літа подарувати радість ще більшій кількості дітей та молоді, яких ввірить нам Господь», - сказав брат Богдан.

По завершенню лекції о. Софрон Зелінській, ВС, провів тренінг на тему «Хто такий християнський аніматор?».

Згодом на всіх чекав захопливий квест і вивчення декількох бансів, що є фундаментальною складовою анімаційних програм катехитичних занять.

Перший день навчання завершився спільною подячною молитвою за проведений день. Як кажуть організатори, учасники Школи роз’їхалися по домівках з новим багажем знань, позитивними емоціями та в очікуванні наступної зустрічі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами
прес-служби Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next