АКТУАЛЬНО

У Франківську розвіювали міфи про упереджене ставлення роботодавців до учасників АТО та переселенців

Середа, 28 березня 2018, 12:56
У понеділок, 26 березня, в Intellect Hub франківський Карітас організував дискусійний клуб на тему «Безробіття [нема] Є». Говорили про те, чи існує упереджене ставлення до учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб під час прийому на роботу.

Обговорювали наявність грантових програм для започаткування власної справи та дотації на працевлаштування цих категорій населення.

У дискусії взяли участь роботодавці, представники Івано-Франківського міського центру зайнятості, учасники АТО та переселенці.

Голова ГО «Всеукраїнське об’єднання «Українці Донбасу та Криму» Лариса Пантелюк вважає, що проблеми з працевлаштуванням у переселенців немає, адже за чотири роки, хто мав бажання, вже знайшов роботу. А у кого були труднощі зі спеціальностями, що тут не є затребувані, то центр зайнятості надавав можливість перекваліфікації.

Щодо упередженого ставлення роботодавців до певних категорій населення, то керівник Центру для учасників АТО та їхніх сімей «Бандерівський Схрон» Ігор Чернецький вважає, що таке явище існує стосовно учасників АТО. «Ветеранів АТО побоюються брати на роботу, адже у кожному випуску новин говорять про те, що учасники АТО зловживають спиртними напоями та мають зрушення в емоційному стані, – пояснює Чернецький, – а ще у нас після пережитих військових подій з’явилося загострене почуття справедливості, з цим також непросто перебувати серед людей».

Сергій Любих – учасник АТО, який знайшов себе після військових подій. Чоловік відкрив Ветеранське кафе грузинської випічки «Dedas Puri» і запрошує на роботу учасників АТО та членів їхніх родин. Зараз у закладі є вакантні посади – потрібен пекар та бармен-продавець. Власник зробив оголошення, однак каже, жоден учасник АТО до нього не звернувся.

На зустрічі були присутні й представники патрульної поліції, де зараз триває набір кадрів. У Франківську наразі не вистачає 60 патрульних поліцейських.

Працівники Карітасу розповіли про початок нового проекту з розвитку самозайнятості та мікропідприємництва «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» в Івано-Франківській області. Це можливість розпочати власну справу. Деталі – на сайті Карітасу: http://bit.ly/2GbG5Mv

За інформацією представників Івано-Франківського міського центру зайнятості, наразі на обліку є близько 70 учасників АТО та 15 внутрішньо переміщених осіб.

Дискусійний клуб франківський Карітас організовує щомісяця. Темами обговорення є гострі питання, які зараз постають у суспільстві та турбують людей. Захід відбувся в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради розбудови миру».

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next