АКТУАЛЬНО

У Франції українська група прочан взяла участь у щорічній прощі татів до Везле

Вівторок, 09 липня 2019, 15:28
Протягом останніх та попередніх вихідних близько п’яти тисяч чоловіків у цілій Франції здійснили прощу татів до двадцяти трьох різних святих місць. Традиційно українці крокували з групою Латинського кварталу Парижа в прощі татів до Везле (Vezelay), що в Бургундії. Завдяки служінню Стефана Дуніковського, голови Комісії у справах мирян Паризької єпархії, цього року у прощі взяли участь дев’ятнадцять чоловіків, а також минулих вихідних - одинадцять чоловіків у прощі до гори св. Михаїла в Нормандії.

Від вечора четверга, 4 липня, до неділі, 7 липня, тати різного віку, національностей, професій прямували разом до Везле. «Незважаючи на те, що часто це незнайомі люди, вже після кількох годин спільної мандрівки ці чоловіки, відчуваючи повну довіру, моляться, діляться, відкриваються та підтримують один одного», – зазначає о. Юрій Лещинський, який теж брав участь у прощі.

У групі прочан також брали участь чоловіки, які належать до Братства святих Бориса і Гліба (Німеччина та Франція). Вони вчили та поширювали посеред прочан молитву на чотках – Ісусову молитву. Дорогою українські чоловіки молилися за свої родини та мир в Україні. До слова, у прощі взяв участь капелан Нацгвардії України о. Іван Хміль з Рівного.

Усі паломники, а це тисяча чоловік, котрі взяли участь у цьогорічній прощі до Везле, подарували монашій спільноті (Fraternité de Jerusalem) ікону Пресвятої родини, яку написала львів’янка Уляна Томкевич. Ікона залишиться у цій базиліці, де спільнота молитиметься в усіх наміреннях, які склали батьки під час прощі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next