АКТУАЛЬНО

У Філадельфії офіційно привітали нововисвяченого владику Андрія (Рабія)

Четвер, 28 вересня 2017, 18:42
У неділю, 24 вересня 2017 року, під час Архиєрейської Божественної Літургії в українській католицькій катедрі Непорочного Зачаття духовенство, монашество та вірні офіційно привітали нововисвяченого Єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії владику Андрія (Рабія).

Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, виголосив привітальне слово. Він сказав, що архиєпархія благословенна багатьма відданими священиками, які здатні бути провідниками Церкви. Із середовища цих талановитих священиків Бог покликав нашого молодого єпископа Андрія (Рабія) здійснювати духовний провід в якості Єпископа-помічника.

Монсеньйор Денніс Куруппассрі, представник Архиєпископа Крістофа П'єра, Папського нунція у Сполучених Штатах Америки, від імені Нунція привітав владику Андрія та вручив Папську буллу. Українською мовою буллу зачитав о. Роман Пітула, ректор катедри, англійською – о. Михайло Гатско, декан Південно-Антрацитного деканату. Єпископ Андрій (Рабій) показав буллу всім вірним, які відповіли традиційним «Aксіос!» (гідний).

У своїй проповіді єпископ Андрій послався на стих із 103 псалма: «Благослови, душе моя, Господа і все нутро моє – його святе ім'я. Благослови, душе моя, Господа і не забувай усіх добродійств його ніколи». Він сказав: «Сьогодні я сповнений радості. Так я почуваюся зараз. Мою радість важко передати словами. Моє серце переповнене. Я дуже радий бути серед вас. Справді, радість переповнює мене. Це таке гарне почуття».

На завершення Літургії єпископ Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії, привітав єпископа Андрія від імені духовенства, монашества та вірних архиєпархії. 

Єпископ Бура розповів про життєвий досвід єпископа Андрія, який був пов'язаний з переслідуваною в ХХ столітті Українською Греко-Католицькою Церквою в Україні. Підпільна Церква, катакомбна Церква, була Церквою єпископа Андрія в Україні.

Єпископ Іван зауважив, що єпископ Андрій зростав у двох світах, у двох реальностях, - в Україні та Америці. Сімнадцятирічним юнаком він відгукнувся на Божий заклик і вступив до семінарії в Івано-Франківську, а згодом до семінарії Святого Йосафата в Вашингтоні. Він жив у Львові, Івано-Франківську, Вашингтоні, на теренах Нью-Джерзі та Пенсильванії. Як єпископ, він відкриватиме красу нашої Церкви всім віруючим».

Після заключних слів єпископа Івана владика Андрій благословив віруючих свяченою водою. 

Цю Літургію співслужили такі владики: єпископ Павло (Хомницький), Стемфордська єпархія, єпископ Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії, Архиєпископ Вільям Скурла, Візантійська архиєпархія Пітсбурга, єпископ Курт Бурнетт, Візантійська єпархія Пассейка, єпископ Едвард ДеЛіман, Єпископ-помічник Латинської архидієцезії Філадельфії, єпископ Василь (Лостен), Єпископ-емерит Стемфордської єпархії, єпископ Джеймс Тімлін, Єпископ-емерит Латинської дієцезії Скрентона.

Також співслужили такі священики: о. Роман Дубицький, о. Михайло Гатско, о. Тарас Лончина, о. Роберт Гітченс, о. Нестор Івасів та о. Роман Пітула, а також диякони Михайло Ваак та Павло Спотс.

У вівтарі прислуговували семінаристи з Української католицької семінарії Святого Йосафата в Вашингтоні, О.К.

На Літургії співав хор з Українського католицького крайового собору Пресвятої родини у Вашингтоні, О.К., під проводом Оксани Ласовської та Стефана Жижки. 

Телевізійний канал EWTN на весь світ транслював Божественну Літургію, починаючи з 15.00, а переглянули її 39 тисяч глядачів. 

 

 

о. Іван Філдс,
керівник Відділу комунікації

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next