АКТУАЛЬНО

У Філадельфійській архиєпархії УГКЦ заснували першу спільноту сестер Воплоченого Слова

Вівторок, 30 листопада 2021, 15:42
У неділю, 28 листопада 2021 року, митрополит та архиєпископ Філадельфійський Борис Ґудзяк відвідав парафію Успіння Пресвятої Діви Марії в м. Перт-Амбой, що у штаті Нью-Джерсі (США), з нагоди заснування нової спільноти сестер служебниць Господа та Діви Марії з Матара (ССГДММ) Чернечої родини Воплоченого Слова східного обряду у Філадельфійській архиєпархії.

Із архиєпископом Борисом Ґудзяком співслужили о. Іван Турик та диякони Павліш Макар і Володимир Радько.  На Богослужінні були понад 55 монахинь, у тому числі мати Марія Іммакулет, провінційна настоятелька Згромадження сестер служебниць Господа та Діви Марії з Матара у США, та м. Марія Вероніка із с. Марією від Хреста, які розпочали своє служіння в парафії.     

На проповіді архиєпископ сказав: «Усі наші молитви, стриманість, самозречення, жертовність – любов до Бога і любов до ближнього. Ісус хоче наше серце.  Він дає нам Божу любов. Є справжня любов – Бог кличе нас повернутися до Нього – любити.  Немає більш радикального контркультурного руху в нашому столітті, ніж коли жінка стає черницею. Ми молимося через ваше служіння в Перт-Амбой, щоб у вас було багато покликань.  Ми бачимо те, що маємо лише з благодаті.  Будьте озброєні Божим словом.  Життя Церкви тільки починається.  Йому всього дві тисячі років.  Церква дуже молода.  Всесвіту мільярди років.  Можливо, приблизно через 20 тисяч років люди будуть говорити про ранні роки первісної церкви. Хай благословить вас Господь Бог!». 

Наприкінці Божественної Літургії владика Борис поблагословив настоятельку монастиря в Перт-Амбой с. Марію Вероніку та сестру Марію від Хреста на початок служіння.

Після Богослужіння відбувся прийом у їдальні Успенської католицької школи, який підготували парафіянки та жінки з відділення 135 Української національної жіночої ліги Америки (UNWLA).

с. Марія від Христа, ССГДММ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next