АКТУАЛЬНО

У Філядельфії провели християнський табір для дітей українських імігрантів

Субота, 20 серпня 2016, 14:48
З 15 по 19 серпня у Філадельфії проходив християнський табір «Вишиванка для Ісуса», який спільно зорганізували сестри Чину св. Василія Великого та Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія», США (ТСС А).

У заході, що відбувся в Духовному центрі сестер василіанок Провінції Христа Чоловіколюбця у Дженкінтавн, взяли участь діти віком від 6 до 12 років. Тематику організатори опрацювали з думкою про Рік Божого милосердя та Світовий день молоді, який 25–31 липня проходив у Кракові за участю Святішого Отця Папи Франциска.

Програму табору було створено з метою поєднання духовної та культурної спадщини українського народу. У межах Року Божого милосердя діти «вишивали» головні чесноти милосердя: любов, прощення, співчуття, жертвенність і справедливість – усе це під час катехитичних занять, співу, прикладного мистецтва, вишивання та ігор.

Богослужіння для учасників табору відслужив капелан сестер василіанок о. монс. Петро Васло. Це – перша спільна ініціатива ТСС А та сестер ЧСВВ у царині духовного виховання молодого покоління українців «в розсіянні сущих». Загалом у таборі взяли участь 20 дітей із різних куточків штату Пенсильванії.

Прес-служба Товариства «Святої Софії», США

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next