АКТУАЛЬНО

У Гадячі відкрили фотодокументальну виставку

Четвер, 03 березня 2016, 10:51
З 2 по 22 березня у Гадяцькому історико-краєзнавчому музеї, що на Полтавщині, можна переглянути фотодокументальну виставку, присвячену 150-річчю від дня народження митрополита Андрея Шептицького, яку надав Інститут історії Церкви УКУ на прохання отця Юрія Кролевського, настоятеля парафії Пресвятої Тройці в м. Полтава.

У вступному слові священик коротко охарактеризував головні життєві риси Мойсея українського народу як мецената, як етнарха, як національного та духовного лідера, розповівши про цікаві та особливі моменти з життя самого Митрополита.

"Кожен з нас сьогодні, вдивляючись у постать митрополита Андрея Шептицького, - зауважив Отець Юрій Кролевський, - може навчитися, як насправді будувати власну державу, бо вся його діяльність була побудована на любові до Бога та українського народу".

На дев'яти стендах виставки представлені унікальні документи і світлини, які розкривають життєвий шлях, діяльність та спадщину митрополита Андрея.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next