АКТУАЛЬНО

У Гарнізонному храмі Львова освятили та встановили прапор Спілки української молоді

Середа, 23 серпня 2017, 15:47
У Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла м. Львова відбулася церемонія освячення прапора Спілки української молоді.

Символічно, що Чин освячення відбувся у День Державного Прапора та напередодні Дня Незалежності нашої Вітчизни. Ця визначна подія зібрала сумівців із різних куточків світу, а також членів Світової управи СУМ, друзів і прихильників організації.

Упродовж понад 90-літньої історії діяльності Спілка української молоді ставила собі за мету виховання патріотів – борців за волю та незалежність України.

Освячуючи свої прапори, сумівці світу присягали віддати всі свої сили, щоб занести ці стяги на Батьківщину – вільну Україну.

Прапор, який встановлено в Гарнізонному храмі Львова 23 серпня 2017 року – об’єднаний символ усіх тих сумівських стягів, які було освячено з часу відновлення в 1946 році СУМу в діаспорі і призначено для вільної України.

Чин освячення здійснив настоятель Гарнізонного храму о. Степан Сус. Із ним співслужили отці-сотрудники та священик із Великої  Британії о. Давид Сеник, який свого часу очолював осередок СУМ у Римі (Італія). Отець Степан побажав сумівцям мужності та єдності у справі служіння Богові та Україні.

Встановили прапор СУМ поряд зі стягами сучасних українських військових формацій.

У такий спосіб було вшановано сумівців, які брали участь у боротьбі за незалежність України, а також тих, які нині захищають її суверенітет і територіальну цілісність на Сході України.

Прапор СУМ має вигляд прямокутного полотнища синьої барви. На одній його стороні зображено емблему спілки – три літери СУМ, сплетені у вигляді тризубу. На іншій – образ небесного покровителя СУМу святого архистратига Михаїла та напис «БОГ і УКРАЇНА», який є гаслом організації.

Встановлений у храмі прапор СУМу зберігатиметься там постійно.

Після Чину освячення відбулася церемонія складання присяги – Приречення СУМ, яку склали молоді дружинники організації.

Більше про діяльність СУМ можна дізнатися, завітавши на наші веб-сторінки: www.cym.org.

 

cym.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next