АКТУАЛЬНО

У Гарнізонному храмі представили диск українського літургійного співу, записаний на Святій Землі

Вівторок, 01 вересня 2015, 18:40
30 серпня 2015 року в гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла представили диск «С нами Бог», який містить частини Літургії, записані на Святій Землі у виконанні міжнародної команди співців.

Цей незвичний своєрідний хор, у складі якого є священики, богослови, семінаристи з України та з-за кордону, співав у храмі Божественну Літургію о 13.00 год., а опісля учасники розповіли усім гостям та прихожанам про сам CD.

Як повідомили організатори, цей диск продовжує традицію CD церковної музики, які видає Фонд імені митрополита Андрея Шептицького. «Яка наша мета? Усе дуже просто. Ми хочемо співати разом з вами, відроджувати цю традицію церковного співу, яка є дуже багатою, але, можливо, про яку не всі знають», - зазначила Анастасія Войтюк.  

Один із співців – Даниїл Ґалазда, розповів детальніше про сам диск, який є паломництвом у співі. Хористи-прочани, подорожуючи Святою Землею, записували різні частини богослужіння у Вифлеємі, Галилеї, Назареті. А тому багато піснеспівів, які є в цьому диску, записували саме в тих місцях, де відбувались події, про які вони розповідають.

Довідка. Фонд Шептицького розпочав видання серії дисків «Традиція українського церковного співу» у 2012 році. Від того часу світ побачили вже 6 аудіо СД: «Передсущий Явився», «Христос раждаєтся», «Задостойники», «Єрусалимська утреня», «Kerygma Project» і «С нами Бог».

Фото: Валентина Євтушок

Капеланство. info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next