АКТУАЛЬНО

У Гарнізонному храмі Львова з’явилась статуя покровительки військових

Понеділок, 05 березня 2018, 14:16
У храмі Святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії УГКЦ кожен може помолитися до скульптури св. Терези з Лізьє. Цю цінну святиню подарувала храму одна християнська сім’я.

Донька Христина розповіла, чому саме свята Тереза, на її думку, стала для неї такою значимою та потрібною львівському Гарнізонному храму: «Скульптура св. Терези є в Україні (чи не перша) саме у військовому храмі, який хоч і дистанційно далеко від війни, але пропускає крізь себе весь український біль через втрату наших воїнів, які борються з російською агресію. І люди, рідні військових можуть молитися до святої Терези про заступництво для наших воїнів, як це робили під час Першої світової війни».

Подорожуючи Францією, родина довідалася, що свята Тереза опікувалася військовими. «У Лізьє ми дізналися, що св. Тереза опікувалася військовими під час Першої світової війни. Там, у музеї св. Терези, ми побачили цілий стенд з її образочками, які зберігалися у військових, фото військових, які тримають ікону св. Терези, їхні листи. Воїни зверталися про заступництво до св. Терези. Є свідчення і подяки за чуда, які відбувалися. Там є навіть автентичний чи молитовник, чи примірник “Історії однієї душі”, який врятував військового від кулі, що застрягла у його сторінках», – розповідає Христина причину вибору саме Гарнізонного храму для благодійної місії.

Створив цю скульптуру святої Терези від Дитяти Ісуса і Пресвятого Обличчя архітектор Володимир Цісарук. Працював над роботою три місяці. За проханням зробив цю статую дуже реалістичною, а обличчя виконав із портретною схожістю. Митець запропонував для зовнішнього покриття саме бронзу, бо вона гармонійно поєднується із інтер’єром храму. Важить монумент 100 кілограмів. Та річ, звичайно, не у фізичній, а у духовній вазі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.buchacheparchy.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next