АКТУАЛЬНО

У Гданську освятили пам’ятник Володимиру Великому

Понеділок, 25 травня 2015, 13:31
У польському місті Гданськ урочисто відкрили пам’ятник хрестителю Русі-України князеві Володимиру Великому. Його встановили поряд із греко-католицькою церквою Покрови Богородиці, що знаходиться в центральній частині міста. У відкритті свята взяли участь кількасот українців, які мешкають на півночі Польщі, а також представники польської влади.

Ініціювали встановлення пам’ятника парафіяни місцевої української греко-католицької громади. Вони приурочили подію до 1000-річчя від дня смерті Володимира Великого, який помер у 1015 році. За словами Владики Володимира (Ющака), Єпарха Вроцлавсько-Гданського, увічнений в камені святий Володимир нагадуватиме українцям Польщі про їхнє коріння, а також спонукатиме допомагати сучасній Україні.

Радість із приводу встановлення в Гданську пам’ятника князеві-хрестителю висловив присутній на святі спікер польського Сенату Богдан Борусевич. Він наголосив, що поява такого монумента в портовому місті свідчить про його гостинність, про те, що Гданськ відкритий до всіх, хто творить місцеву громаду. Звертаючись до присутніх на святі українців, Борусевич сказав: «Я бажаю вам спокою в душах, а Україні миру. Щоб війна закінчилась і щоб тих людей, які її спричинили просвітив Святий Дух, а також Святий Володимир».

Пам’ятник святому Володимиру в Гданську – другий, після лондонського, що встановлений у країнах ЄС. Автор монумента – український скульптор Геннадій Єршов, який вже багато років мешкає в Польщі.

www.radiosvoboda.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next