АКТУАЛЬНО

У головному храмі Угорської Греко-Католицької Церкви вперше відбулася україномовна Літургія

Середа, 13 квітня 2022, 11:35
У неділю, 10 квітня, о. Дам’ян Габорій звершив Божественну Літургію українською мовою в катедрі Угорської Греко-Католицької Церкви, під час якої значна частина людей приступила до Сповіді та Євхаристії.

Як зазначає священник, це історична подія, адже Божественна Літургія українською мовою в головному храмі Угорської Греко-Католицької Церкви відбулася вперше. «Поки що наша громада буде продовжувати богослужіння в цьому храмі два рази на місяць. Дякуємо митрополиту Филипу Кочішу, що відкрив двері свого храму для української громади», – зазначив о. Дам’ян.

Отець Дам’ян Габорій подякував пароху місцевого храму за добру організацію цієї Літургії і повідомив вірних, що наступна Літургія відбудеться на Пасху, 24 квітня.

Довідка

Нещодавно українці, які мешкають в цьому регіоні, звернулися до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та угорського митрополита Филипа Кочіша, що потребують духовної опіки від своєї Церкви-Матері. Чисельність українців на тих теренах постійно збільшується у зв’язку з бойовими діями на Україні.

27 березня для українців греко-католиків, які мешкають в м. Дебрецен та околицях, було відправлено першу Божественну Літургію. Молитва відбулася в угорському греко-католицькому храмі святих Петра і Павла.

В Дебрецені знаходиться митрополича курія Угорської Греко-Католицької Церкви.

5 травня 2017 року Блаженніший Святослав брав участь в чині освячення митрополії.

9 вересня 2021 року Блаженніший Святослав зустрівся із віце-прем’єром Угорщини Жолтом Шимєном, на якій угорський урядовець пообіцяв, що уряд виділить земельну ділянку для будівництва садочку, школи та храму УГКЦ в Будапешті.

11 вересня 2021 року Блаженіший Святослав очолив Архиєреську Божественну Літургію на парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті.

Бажаючі, які мешкають на території Дебрецена можуть слідкувати за фейсбук-групою церковної громади.

Пресслужба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next