АКТУАЛЬНО

У Городку, що на Львівщині, провели «Відкритий університет»

Понеділок, 21 липня 2014, 11:29
20 липня 2014 р. у м. Городок Стрийської єпархії УГКЦ у рамках заходів «Відкритого університету», який реалізовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир в Україні, відбулася зустріч при парафії монастирського комплексу Преображення Господнього.

Учасники, яких було близько 60 осіб, мали можливість спільно розглянути та подискутувати на актуальні питання сьогодення, серед яких сучасний суспільно-політичний стан в Україні та можливість реалізації духовних практик в умовах сьогодення. Доповідачем був заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука.

Захід розпочався зі спільного Молебню до Пресвятої Богородиці та представлення настоятелем місцевої преображенської парафії та монастирського комплексу о. Тарасом Цікалом можливості запровадження систематичних ініціатив комісії в цьому місті. Після цього відбулося відкрите обговорення на тему: «Сучасний суспільно-політичний стан в Україні. Участь християн».

Доповідач о. Олег Лука зосередив увагу на духовних практиках у наш час, а саме: молитвах, Святих Тайнах, їхньому розумінні у святоотцівській традиції та способі їхнього практикування сьогодні як умові реальної та конструктивної участі в суспільному та парафіяльному житті громади. «Особисті ініціативи християн, які знаходять погодження хоча б у кількох осіб, здатні приносити великі плоди. Так, парафіяльні ініціативи зі збору харчів, необхідних засобів для допомоги українським військовослужбовцям та потерпілим від подій на Сході України, які зазвичай розпочинаються із 2-3 активних парафіян, - свідчення можливості, реалізації та досягнення результативних суспільних справ. Корінь цього - духовні засади із виявом єдності, солідарності, любові до ближнього, відповідальності», – зауважив заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир. Спільний обмін думками та досвідом став початком для подальших заходів та ініціатив Комісії УГКЦ Справедливість і Мир у Городку.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next