АКТУАЛЬНО

У Гошеві молилися до Богородиці з нагоди свята Гошівської чудотворної ікони Божої Матері

Вівторок, 06 серпня 2019, 12:37
5 серпня в Гошівському монастирі відбулися урочисті моління з нагоди свята Гошівської чудотворної ікони Божої Матері.

Богослужіння Утрені, співана вервиця та Молебень до Богородиці – це ті молитви, які вірні промовляли до Бога, щоби прославити діяння небесної заступниці. 

Відтак розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Дмитро Григорак, єпарх Бучацький, у співслужінні з протоігуменом провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоаном Школиком, ЧСВВ, ігуменом Гошівського монастиря о. Вінкентієм Слободяном, ЧСВВ, василіанськими єромонахами з двох українських провінцій та пресвітерами, які приїхали на це свято.

Багато вірних із різних околиць долучилися до Богослужіння та численно приступали до Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії.

У гомілії владика Дмитро ділився думками про двох жінок із Євангелія – Марту і Марію. Проповідник зазначив важливу тезу про потребу слухати Слово Боже, а відтак – діяти. 

Крім того, архиєрей розповів про подію 4 серпня 1987 року, коли частина єпископів, священників і мирян оприлюднили Заяву про вихід із підпілля Української Греко-Католицької Церкви, яку адресували папі Іванові Павлові ІІ й генеральному секретарю ЦК КПРС Михайлові Горбачову, заявляючи таким способом про існування цієї Церкви та її легалізацію, незважаючи на насильну ліквідацію та переслідування її разом із єрархією, духовенством і вірними. Не знали вони, що буде далі, але надіялися на Бога та молитви. «Бачимо, що нема такої проблеми, яку не можна вирішити, коли з вірою та наполегливістю молитися, зокрема до Богородиці». Архиєрей розповів про деякі історичні факти, коли християни, молячись на вервиці, перемагали труднощі. Говорячи про численні ідеологічні небезпеки, які загрожують християнській вірі сьогодні, проповідник також закликав до молитви на вервиці, яка є свого роду зброєю християн. 

На закінчення владика Дмитро застеріг від байдужості у вірі. А для цього потрібно черпати свою силу зі Слова Божого й діяти, щоб поширювати у світі добро. «Будьмо разом із Богом та в єдності між собою», – запросив архиєрей.

Після Богослужіння присутні просили миру для України, заспіваючи «Боже, великий, єдиний». Єромонах Вінкентій Солободян подякував владиці за спільну молитву, а той опісля уділив усім благословення. На закінчення святкування відбувся творчий виступ єромонаха Павла Саврана.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next