АКТУАЛЬНО

У Гошеві розпочалися реколекції для мігрантів та їхніх родин

П'ятниця, 08 квітня 2011, 11:59
На Івано-Франківщині, у с. Гошів Долинського району, у монастирі Згромадження сестер Пресвятої Родини (далі СПР), з 7 до 10 квітня відбуваються реколекції, які вперше з ініціативи Пасторально-місійного відділу УГКЦ організовано для мігрантів, їхніх родин та всіх охочих.
На Івано-Франківщині, у с. Гошів Долинського району, у монастирі згромадження сестер Пресвятої Родини (далі СПР), з 7 до 10 квітня відбуваються реколекції, які вперше з ініціативи Пасторально-місійного відділу УГКЦ організовано для мігрантів, їхніх родин та всіх охочих. Отець Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу, зазначає: «Пасторально-місійний відділ УГКЦ створений у січні 2009 року. За той рік ми намагалися ознайомити всіх вірних нашої Церкви з місійною діяльністю УГКЦ. 2010 рік став стартовим у стабільному напрямку та розвитку місійного життя Церкви. Перебуваючи у процесі такої внутрішньої організації, ми вже тепер можемо надавати душпастирську опіку, а це є основною метою нашого відділу – будити місійний дух у Церкві, заопікуватися кожним греко-католиком, хоч би де він перебував на земній кулі». Провадить реколекції о. Олег Чупа, референт Самбірсько-Дрогобицької єпархії у справах мігрантів та іммігрантів. На початку реколектант розглянув саме поняття «реколекції», сенсом яких є «зібрати» розбиту людину, а також звернув увагу на помилки, наголосивши, що «для історії помилка людини залишається, але завдяки таїнству Покаяння в Божій Книзі життя цієї помилки вже немає». У контексті загальної теми реколекцій – «Щоденне духовне життя християнина» – священнослужитель закликав усіх до роздумів у святій тиші над метою свого життя.  

Повідомила Іванна Рижан

  Довідка: Монастир сестер Пресвятої Родини (СПР) знаходиться у селі Гошів Долинського району на Івано-Франківщині. Місія: катехизація дітей та молоді; праця в захоронках, сиротинцях і школах. Сестри активні у місіях на Східній Україні (Чорнобиль, Суми, Херсон), в Закарпатті і серед української діаспори на теренах колишнього Радянського союзу (Естонія, Казахстан і Росія). З історії: Сестри Пресвятої Родини оселилися у Гошеві в 1912 році. На час ліквідації УГКЦ у 1946 р. нараховувалося 78 сестер у 20 домах Львівської, Станіславівської та Перемишльської єпархій. У підпіллі сестри займалися підготовкою дітей до Першого святого Причастя. Активно діяли у період легалізації УГКЦ. На сьогодні у монастирі проживає 8 сестер. Загалом у Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській єпархіях працює 85 сестер, з них 3 новички та 2 кандидатки. Крім того, сестри ЗСПР живуть в Італії та Канаді.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next