АКТУАЛЬНО

У Гошеві відбувся IV Фестиваль карильйонного мистецтва «Дзвони Ясної гори єднають усіх»

Понеділок, 02 липня 2018, 12:47
1 липня в Гошівському монастирі відбувся IV Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва «Дзвони Ясної гори єднають усіх».

Розпочався фестиваль Божественною Літургію, яку очолив ігумен Гошівського монастиря о. Вінкентій Слободян, ЧСВВ. Йому співслужив настоятель Кам’янець-Подільського монастиря о. Макарій Солюк, ЧСВВ. У гомілії о. Вінкентій закликав довіряти Христові, який шанує волю людини та запрошує до милосердя. Після Богослужіння на подвір’ї монастиря відбулися виступи музичних гуртів. У привітальному слові о. Вінкентій зазначив, що християнство – радісна релігія. «Вміймо радіти тим, що Бог дає», – наголосив єромонах. Окрім того, до присутніх звернувся заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічник та голова Долинської районної адміністрації Юрій Мазур. Державні службовці розповіли про важливу роль фестивалю та наголосили на духовному вимірі культури.

Відтак присутні милувалися релігійними й народними мелодіями, а також творами світової класики, які  виконали на карильйоні заслужений артист України Георгій Черненко, кандидат мистецтвознавства Ірина Рябчун та лауреат міжнародних конкурсів Назарій Черненко. Кілька творів виконали й учні музичних шкіл Долини, Калуша, Коломиї та Івано-Франківська, які навчаються мистецтву гри на карильйоні.

На свято також завітав ансамбль ударних інструментів «ARS NOVA», квартет бандуристів «Гердан» Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та струнний ансамбль «Квардо-Корде» Івано Франківської обласної філармонії.

Учасники та гості фестивалю висловили надію, що таке свято відбудеться й наступного року.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next