АКТУАЛЬНО

У Гошеві відзначатимуть 100-літній ювілей від заснування Згромадження

Четвер, 22 вересня 2011, 10:10
24 -25 вересня відбудеться проща монашества УГКЦ до Гошева. У програмі прощі - перезахоронення с. Терези Теклі Юзефів, засновниці Згромадження cестер Пресвятої родини, нічні чування, Архиєрейська Божественна Літургія та Урочиста академія з нагоди 100-річчя заснування Згромадження.
24-25 вересня відбудеться проща монашества УГКЦ до Гошева. У програмі прощі - перезахоронення с. Терези Теклі Юзефів, засновниці Згромадження сестер Пресвятої родини, нічні чування, Архиєрейська Божественна Літургія та Урочиста академія з нагоди 100-річчя заснування Згромадження.  

Прес-служба Згромадження сестер

Пресвятої родини

Додаток: Текля Юзефів народилася в с.Новий Мартинів 1884 року. Коли дівчині виповнилося 16 років, померли її батьки і опікуном був о. Олександр Дикий, парох Мартинова. Почувши поклик Христа, Текля хотіла вступити до монастиря сестер василіанок, але її не прийняли, бо була неписьменна. Тоді вона вступила до Згромадження сестер святого Йосифа у Цеблові, в якому пробула один рік. Коли тяжко захворіла, о. Олександр сказав відійти від послушництва, щоб вилікуватися. З Цеблова поїхала до Жовкви і там лікувалася, перебуваючи під опікою отців василіан. Як Текля вилікувалася, о. Дикий порадив їй поїхати до Гошева і там заснувати монастир. У 1911 році вона приїхала до Гошева. До неї незабаром долучилися інші дівчата і Згромадження досить швидко зростало як чисельно, так і духовно. У 1913 році сестри вибрали назву для згромадження – Сестер Пресвятої родини. На початку другої більшовицької окупації с. Тереза Текля Юзефів відійшла у вічність.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next