АКТУАЛЬНО

У Гошівському монастирі відкрився симпозіум «Живопис на склі»

Понеділок, 10 грудня 2018, 12:02
У рамках четвертого традиційного різдвяного Гошівського пленеру на Долинщині стартував симпозіум «Живопис на склі».

Цьогорічний мистецький проект має не тільки всеукраїнський, а й міжнародний характер, адже, окрім художників із Києва, Ужгорода, Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Калуша та Коломиї в ньому беруть участь і митці з Любліна (Республіка Польща) і Мінська (Республіка Білорусь).

Від імені керівництва облдержадміністрації учасників симпозіуму привітав начальник управління культури, національностей і релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

Він сказав, що гроші, отримані від реалізації робіт, підуть на придбання діагностично-лікувального та реабілітаційного обладнання у заклади соціально-психологічної допомоги, а також лікування та фізичну реабілітацію дітей з обмеженими функціональними можливостями Долинщини, Коломийщини та Городенківщини.

Також до гостей з вітальним словом звернулися куратор міжнародного мистецького проекту «Живопис на склі» Наталія Сухолітнастоятель монастиря о. Вінкентій Слободян, ЧСВВ, і представники Долинської, Городенківської та Коломийської райдержадміністрацій.

За словами Наталії Сухоліт, симпозіум має активізувати творчі мистецькі сили в напрямку відродження і розвитку стародавньої традиції живопису на склі та привернути увагу дослідників, істориків, мистецтвознавців і найширших верств населення. Тема «Дорога до храму» дасть митцям можливість широкого діапазону пошуків. Симпозіум триватиме до 16 грудня.

Додамо, що за результатами симпозіуму планується провести дві виставки: першу – 21 грудня в Києві, у Національному заповіднику «Софія Київська», а другу – під час Міжнародного фестивалю мистецтв «Карпатський простір», який відбудеться 3–5 травня 2019 року у виставкових залах Івано-Франківської організації Національної спілки художників України.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next