АКТУАЛЬНО

У греко-католицькому храмі м. Харкова відбулася екуменічна молитва

Четвер, 22 січня 2015, 06:40
20 січня в храмі Святого Миколая Чудотворця м. Харкова відбулася екуменічна молитва в рамках Тижня молитов за єдність християн. Міжконфесійний молебень очолили владики Василь (Тучапець) УГКЦ, Ігор (Ісіченко) УАПЦ та Митрофан (Бутинський) УПЦ КП.

З єпископами співслужили о. Григорій  Семенов РКЦ, о. Віталій Зубак УАПЦ та два греко-католицькі священики – Микола Семенович та Віктор Мартиненко.

На спільну молитву прибули вірні різних конфесій. Зі словом звернувся владика Ігор, який наголошував і закликав усіх до єдності, не зважаючи на розбіжності конфесій. Владика пригадав слова святого Івана Павла ІІ, що Церква має дихати двома легенями - Східною і Західною традиціями.

Після Молебню владика Василь подякував усім присутнім за спільну молитву, ще раз наголосив на важливості діалогу між християнами.

У наступні дні подібні екуменічні молитви проводитимуться в храмах Харкова УАПЦ, РКЦ та УПЦ (КП).

Прес-служба Харківського екзархату

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next