АКТУАЛЬНО

У Гуті Пеняцькій поляки і українці засвідчили братню любов

Понеділок, 27 лютого 2017, 14:26
26 лютого в колишньому селі Гута Пеняцька, що на Брідщині, відбулася міжнаціональна та екуменічна зустріч із нагоди відновлення та освячення пам’ятного хреста полеглим полякам, який знищили вандали.

Місцевий єпископ Михайло (Колтун) із духовенством Підкамінського деканату та римо-католицький єпископ Віталій Скоморовський зі священиками помолилися за невинно вбитих та окропили свяченою водою оновлений пам’ятний знак. Також молитви прочитали священики Православних Церков.

Звертаючись до присутніх, серед яких було багато людей, котрі приїхали з Польщі, владика Михайло сказав: "Ми, що сьогодні зібралися, є знаком примирення між нашими народами. Вороги стараються підірвати основу наших відносин, нашого життя і будучність. Ми тій силі гріховній протистоїмо. Я вам щиро дякую, що своїми можливостями виявляєте протидію ворогові нашого життя, якому ім’я гріх. Ми від імені наших народів та Церков, оскільки сьогодні Неділя прощення, маємо унікальну можливість виразити наше примирення між собою і я перший звертаюся до свого співбрата, і кажу: "Владико і всі отці, простіть мені і моєму народові, чим ми згрішили проти вас". І таким самим жестом я хочу збагатити наші стосунки, щоб ви одне одному сказали: "Простіть, чим ми згрішили, і подайте ближньому руку". Відтак присутні подали руки тим, які стояли поруч. Далі архиєрей пояснив: "Ми таким кроком хочемо йти щодня в життя, щоб сповнюватися братньою любов’ю".

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

Довідка

9 січня 2017 року невідомі вандали знищили пам’ятник у с. Гута Пеняцька Бродівського району вбитим полякам, які загинули від рук гітлерівських військ у 1944 році. Інформація про цю подію вперше з’явилася у російських, а також у проросійських українських ЗМІ. Історики вважають інцидент спланованою провокацією для погіршення українсько-польських стосунків.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next