АКТУАЛЬНО

У Харківському екзархаті відкрито нові катехитичні школи

Вівторок, 29 жовтня 2019, 12:42
У Харківському екзархаті розвивають свою діяльність п’ять катехитичних шкіл, три з яких вже зареєстровані офіційно та мають своїх покровителів.

Зазначимо, що першою, 6 жовтня 2019 року, була зареєстрована Катехитична школа імені митрополита Андрея Шептицького при парафії Архистратига Михаїла міста Люботина. Другою – 13 жовтня того ж року було зареєстровано Катехитичну школу імені святого Василія Великого при парафії Покрови Пресвятої Богородиці Покотилівського монастиря отців василіан. Третя Катехитична школа імені святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії була відкрита цими днями, а саме 27 жовтня, при харківському катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця.

Кожна школа налічує різну кількість учнів, але старається охопити не лише дітей, а й молодь і дорослих.

Додамо, що при катедральному соборі щонеділі, після богослужіння, займаються діти різних вікових категорій: дошкільнята, діти, які готуються до Першої Сповіді та Урочистого Святого Причастя, і які вже приступали до Першої Сповіді; а також відбуваються катехитичні зустрічі з дорослими. Щосуботи в катехитичному класі проходять зустрічі з молоддю.

Варто додати, що Харківський екзархат досить молодий і налічує лише 23 парафії та 19 священнослужителів. Преосвященний Владика Василь, екзарх Харківський, пріоритетним завданням в пасторальній діяльності ставить катехизацію дітей, молоді, дорослих, тому парафії з кожним роком мають можливість зростати і духовно, і чисельно.

Зазначимо, що у більшості парафій священникам допомагають катехити, а їх в екзархаті 20 осіб, які, окрім навчання, щороку проводяться літні табори “Веселі канікули з Богом”, завдяки яким налагоджується співпраця з дітьми та їх батьками. Зростає також кількість дітей, які відвідують катехитичні зустрічі.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next