АКТУАЛЬНО

У Харкові відбулася презентація дитячої Біблії шрифтом Брайля

Середа, 18 липня 2018, 19:03
17 липня в м. Харкові відбулася презентація Біблії для дітей, написаної шрифтом Брайля. Це видання приурочене Року Біблії в Україні та присвячене особі блаженної пам’яті патріарха Любомира (Гузара), який на схилі літ також боровся з недугою, пов’язаною із втратою зору.

Книга – спільний проект УГКЦ і волонтерського руху «Заплющ очі. Дивись серцем» в особі Ростислава Комаренка. Презентації видання відбуваються в різних містах України, зокрема в Рівному, Києві, Одесі, Житомирі, Івано-Франківську й інших обласних центрах.

Ця Біблія об’єднує як зрячих дітей, так і незрячих. Вона написана в такий спосіб, що спершу дитина потребуватиме ознайомлення із самим текстом – звичайним і шрифтом Брайля, а тоді вже зможе відчитати й малюнки, нанесені на матеріал цим самим шрифтом.

Головними доповідачами на презентації в Харкові були: преосвященний владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський УГКЦ, владика Мар’ян Бучек, єпископ РКЦ, і Валентина Бутенко, керівник ГО «Харківський центр реабілітації молодих інвалідів і членів їх сімей “Право вибору”».

«Це не є звичайною книгою, адже Біблія – слово Боже, яке несе в собі світло, – наголосив владика Василь. – У Псалмі 118 псалмопівець говорить: “Слово твоє, Господи, є світильником для моїх ніг та світлом для стежок моїх”. Воно – світильник, який вказує шлях, яким потрібно йти в житті. Тому ця книга не лише навчальна чи пізнавальна, але найперше це – слово Боже». Екзарх Харківський побажав, «щоби через цю книгу Господь відкрив дітям очі їхнього серця. Щоби це світло Божого слова відкрило очі душі, щоб ці діти йшли шляхом віри, надії, любові та спасіння».

Владика Мар’ян відзначив простоту та доступність у написанні цієї Біблії, а п. Валентина наголосила на важливості книги у процесі християнського виховання дітей.

Варто додати, що у презентації взяли участь Тетяна Родяхіна, заступник директора з навчально-методичної роботи Комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс імені В. Г. Короленка» Харківської обласної ради, Ганна Калініна, завідувач Бібліотеки-філії № 17 для сліпих ім. Гіршмана ЦБС Шевченківського району, й Володимир Агафонов, керівник Східного регіонального Біблійного товариства в Україні.

Присутні подякували УГКЦ в особі преосвященного владики Василя за це видання і висловили сподівання на подальшу співпрацю у видавництві християнської літератури для осіб із порушенням зору.

На закінчення владика Василь подарував примірники дитячої Біблії присутнім та обговорив наступні заходи її презентації у спеціалізованих закладах і бібліотеках, де діти завжди матимуть змогу вивчати слово Боже.

ugcc.kharkiv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next