АКТУАЛЬНО

У Харкові відбувся формаційний курс для священиків та катехитів екзархату

Понеділок, 23 листопада 2015, 15:51
16-19 листопада у Харкові відбувся формаційний курс для священиків та катехитів екзархату. Робота курсу розпочалася Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Василь, Екзарх Харківський УГКЦ, в каплиці Святого Миколая Чудотворця. Варто зазначити, що цими днями в Харкові перебували мощі святого Івана Павла ІІ та ікона Вишгородської Богородиці, тож учасники курсу мали можливість в особливий спосіб помолитися перед святинями. Повідомляє прес-служба Харківського екзархату УГКЦ.

Першого дня священики та катехити  зустрілися з о. Любомиром Яворським, заступником керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, який представив державну програму капеланського служіння. Після відбулося спілкування з членами Українського біблійного товариства, а також пособорове обговорення Стратегії УГКЦ “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”.

У наступні дні навчальні зустрічі проводили о. д-р Тарас Барщевський та с. Луїза Цюпа; були розглянуті питання Причастя немовлят (згідно з Інструкцією Синоду Єпископів УГКЦ) та катехизації в парафії. Далі доповідачі представили друковані напрацювання, які повніше розкривають представлені теми.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next