АКТУАЛЬНО

У Харкові завершився Тиждень молінь за єдність між християнами

Понеділок, 25 січня 2021, 10:29
У Харкові пройшов Тиждень молінь за єдність між християнами. Екуменічні молитви відбувалися 21, 22 та 23 січня у храмах РКЦ, ВАЦ, Євангелічно-Лютеранської громади. Наостанок, 24 січня, Екуменічний молебень було відслужено у катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця УГКЦ.

Молитву очолили: екзарх Харківський владика Василь Тучапець, владика Ігор Ісіченко і владика Павло (НЄЛЦУ) у співслужінні з духовенством різних конфесій.

У своєму слові владика Ігор звернув увагу на те, що Тиждень молінь за єдність християн дає можливість відчути себе, чи є в нашому серці любов, чи ми зосереджені на собі. "Слово Боже нас єднає. Сподіваюся, що ми і надалі будемо відчувати зв’язок, як подолання відчуженості і роз’єднаності", – сказав архиєрей.

На завершення молінь екзарх Харківський подякував преосвященним владикам, священникам різних громад, які впродовж цього тижня спільно молилися за єдність християн. Окремо владика Василій висловив подяку мирянам, які чисельно долучалися до екуменічних молінь. "Дякую вам, що ви відгукнулися і відчули у своєму серці, що ця спільна молитва є важливою. Усі ми маємо і надалі продовжувати з любов’ю ставитися один до одного і молитись за єдність між християнами", – додав екзарх Харківський.

Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next