АКТУАЛЬНО

У Харкові завершився Тиждень молінь за єдність християн

Понеділок, 27 січня 2020, 13:28
У Харкові пройшов Тиждень молінь за єдність християн. Екуменічні молитовні заходи відбулися у головних храмах міста за участю архиєреїв, духовенства, монашества та численних вірян. Завершився Тиждень молінь у нижньому храмі Святих верховних апостолів Петра і Павла катедрального собору Святого Миколая Чудотворця УГКЦ.

У цей день Міжконфесійний молебень очолив владика Василій, Екзарх Харківський, разом з архиєпископом Ігорем УАПЦ та владикою Митрофаном ПЦУ, священниками УГКЦ, РКЦ, УАПЦ, ПЦУ та ВАЦ (Вірменської Апостольської Церкви).

Зі словом проповіді до присутніх звернувся владика Ігор, який застановився над подіями книги Дії святих апостолів, де розповідається про гостинність мальтійців. Архиєрей підкреслив, що харків’яни також виявили гостинність, адже вони найбільше з-поміж інших регіонів прийняли переселенців із зони військових дій. Говорячи про Екуменічний тиждень молінь, проповідник зазначив, що “його виклик у тому, щоб перевірити свою силу молитви, власне відчуття ідентичності, зуміти здійнятися над політичними конфліктами минулого, які і сьогодні тяжіють над нами і заважають нам чесно стати на молитву один з одним”.

Зазначимо, що Екуменічний молитовний тиждень за єдність християн пройшов у Харкові уже шостий раз поспіль. У ньому традиційно взяли участь представники УГКЦ, РКЦ, ПЦУ, УАПЦ, ВАЦ, а також спільнота Німецької євангелічно-лютеранської Церкви. Екуменічні молебні транслювалися у прямому ефірі, тож усі охочі могли приєднатися до спільної молитви через мережу Фейсбук.

“Спільна молитва, зустрічі і спілкування наблизили нас один до одного і ще більше відкрили наші серця, щоб ми взаємно проявляли милосердя, любов, доброзичливість”, – сказав на завершення владика Василій, подякувавши усім за спільну молитву.

“Тож нехай ця молитва, проповіді, які ми чули щодня, будуть нашим дороговказом, щоб ми, як правдиві християни, зростали в любові один до одного”, – додав екзарх Харківський.

Пресслужба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next