АКТУАЛЬНО

У Харкові презентували Євангеліє та Діяння апостолів шрифтом Брайля

П'ятниця, 12 листопада 2021, 17:06
11 листопада у Свято-Дмитрівському храмі міста Харкова відбулася презентація Євангелія та Книги Діянь апостолів шрифтом Брайля.

Видання є результатом співпраці Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ з Українським товариством сліпих.

У заході взяли участь: екзарх Харківський владика Василь Тучапець, голова Відділу соціального служіння УГКЦ, архиєпископ-емерит Ігор Ісіченко, о. Григорій Семенков, РКЦ, а також представники релігійних та громадських організацій. Дистанційно, через платформу ZOOM, до презентації долучилися п. Назар Дуда, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, та о. Андрій Стадницький, який ініціював друк і підтримував презентоване видання.

Владика Василій, відкриваючи зустріч, зазначив, що видання Священного Писання для незрячих є непересічною подією. “Людина, яка читає Слово Боже, відчуває присутність Бога, що Він її любить і веде. Важливо, щоб незрячі також чули, читали, щоб вони зростали у вірі і через книги знаходили шлях до Бога”, – додав архиєрей.

У ході презентації незрячий журналіст Володимир Носков запропонував, щоб на перспективу були видрукувані шрифтом Брайля також біблійні Притчі та Псалми.

Після заходу примірники книг були подаровані п.Валентині Бутенко, яка працює в центрі реабілітації ”Право вибору” та п. Наталії Бубліченко керівнику ПЦ ”Правніка”, а також у Харківську дитячу бібліотеку №17.

Варто додати, що Євангелія та Книги Діянь апостолів шрифтом Брайля видрукуване у Республіканському будинку звукозапису та друку. Воно є справжнім подарунком для незрячих, адже в Україні таких видань є обмаль. Подібне видання (Євангеліє) українською мовою було здійснено ще в 90-х роках минулого століття товариством «Світло на Сході», та більшість його тиражу здебільшого потрапила у бібліотеки.

Пресслужба Харківського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next