АКТУАЛЬНО

У Харкові пройшов Регіональний форум “МироТворчість: що можу зробити я?”

П'ятниця, 30 березня 2018, 17:00
28 березня у Харкові пройшов Регіональний форум “МироТворчість: що можу зробити я?”, присвячений обговоренню питань взаємодії Церкви, громадськості, освіти, культури та відповідальності кожного на шляху до досягнення миру.

Вітальне слово проголосив директор БФ «Карітас Харків» о. Сергій Коваль, в якому відзначив важливість побудови миру в суспільстві та серцях.

Перша половина Форуму була присвячена дискусії на тему «Роль діалогу в досягненні миру». «Що можна зробити для досягнення миру сьогодні?» – так звучала тема другої зустрічі. Практичний досвід різних організацій представили спікери заходу.

До учасників Форуму звернувся Екзарх Харківський владика Василь, який зазначив, що «наша Церква усі богослужіння розпочинає з прохання про мир. І це не випадково, бо війна – це є багато горя, багато біди, багато ран, які потім треба десятками років лікувати і не так легко їх вилікувати. Тому, без сумніву, людина є створена для того, щоб жити в мирі і навколо себе повинна творити атмосферу миру». Архиєрей додав, що цей форум є покликаний до того, щоб творити цю атмосферу миру. Адже людина може створювати конфлікти в суспільстві, а може їх гасити.

«Будувати діалог, взаєморозуміння одні між одними є дуже актуальним саме в теперішній час. Хочу пригадати слова Спасителя: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мт. 5, 9). Не ті, що розпалюють війну, але миротворці, вони синами Божими назвуться. Людина, яка творить мир і яка старається будувати навколо себе мир, вона є миротворцем, вона виконує місію нашого Спасителя», – додав владика Василь.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next