АКТУАЛЬНО

У Харкові провели Тиждень молінь за єдність між християнами

Понеділок, 24 січня 2022, 13:46
Упродовж 20-23 січня у Харкові тривав Тиждень молінь за єдність між християнами. Екуменічні молитви відбулися у катедральному соборі Успіння Богородиці РКЦ, у храмах Євангелічно-лютеранської громади та Вірменської Апостольської Церкви.

Завершився молитовний Тиждень спільною молитвою у Свято-Миколаївському соборі УГКЦ.

Варто зазначити, що у Харкові Тиждень молитов за єдність християн проводиться щороку і збирає  представників духовенства, монашества та мирян різних конфесій та Церков.

Цього року в храмі Святого Воскресіння ВАЦ до присутніх зі словом звернувся владика Василь Тучапець, екзарх Харківський. Архиєрей застановився над євангельською розповіддю про трьох мудреців, які прийшли за зорею до маленького Христа і принесли Йому дари. “Любов – це вияв нашої віри. Просімо в Господа, щоб ми були тими християнами, які не відштовхують від себе людей, щоб ми через своє життя, любов, єдність між собою були проповідниками христового Євангелія”, – підкреслив владика Василь.

Про екуменічні ініціативи говорив також владика Ігор Ісіченко у катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця УГКЦ. “Об’єднання Церкви – це йти до Христа, жити по-християнськи, практикувати любов і бачити ближнього. Маємо єднатися в молитві, любові і прославлянні Христа”, – додав владика Ігор.

Пресслужба Харківського екзархату УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next