АКТУАЛЬНО

У Харкові відбулася екуменічна молитва з нагоди відкриття Меморіалу жертвам геноциду вірмен

Понеділок, 27 квітня 2015, 10:45
Цього року 24 квітня у всьому світі відбулися поминальні заходи до 100-річчя геноциду вірмен. Зокрема, у місті Харкові представники всіх конфесій очолили молитву на території храму Святого Воскресіння Вірменської Апостольської Церкви. Опісля було відкрито Меморіал жертвам геноциду вірмен.

Настоятель храму Тер Мкртич Григорян нагадав присутнім, що напередодні у Вірменії було звершено чин канонізації: усіх жертв геноциду вірмен в Османській імперії зарахували до сонму святих мучеників. Тепер до всіх невинно загиблих у той час будуть звертатися з єдиною молитвою.

У поминальному заході також узяв участь греко-католицький священик – о. Віктор Мартиненко, адміністратор храму Пресвятої Трійці м. Харкова. «Дуже важливо, що сьогодні зібралися представники всіх Церков: і православних, і римо-католицької, і УГКЦ. Ми спільно помолилися і мали можливість поспілкуватися», - розповів о. Віктор.

Голова Вірменської національної громади в Харкові Армаїс Оганесян подякував усім, хто був причетний до створення Меморіалу, і підкреслив, що тепер у представників вірменської діаспори є місце, де можна вшанувати пам'ять загиблих предків.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next