АКТУАЛЬНО

У Харкові відбулося вручення сертифікатів консультантів з природного планування сім’ї

Четвер, 09 березня 2017, 16:19
5 березня у Харкові десять осіб отримали сертифікати консультантів з природного планування сім'ї. “Це справді непересічна подія для Сходу України, - розповідає голова Комісії у справах родини Харківського екзархату о. Ігор Табака. - По-перше, через те, що тепер будемо мати сертифікованих консультантів, а по-друге, що ця акція є екуменічною, бо консультанти - греко-католики і римо-католики.”

Розпочалося навчання ще в жовтні 2015 року як курси сімейного порадництва, організовані Львівською архидієцезією Римо-Католицької Церкви під керівництвом п. Єлизавети Лісовської. Метою курсів була підготовка консультантів для сімейних порадень.

До навчального курсу входили такі різнопланові предмети, як антропологія, біоетика, психологія (спілкування та консультування), педагогіка родини, богослов’я сім’ї, розглядалися також медичні аспекти.

Два дні на місяць клас костелу радісно об’єднував спраглих студентів та охочих поділитися своїми знаннями викладачів зі Львова, Житомира, Дрогобича, Харкова.

Особливе місце в цьому курсі було виділене для методу природного планування сім’ї, оскільки переважна більшість сімей сьогодні супроводжують своє інтимне життя контрацептивними та абортивними засобами. Натомість Церква пропонує чудову ефективну альтернативу – симптом-термальний метод розпізнавання плідності, якого потрібно фахово навчити і певний час супроводжувати подружню пару. Про природне планування сім’ї викладали Єлизавета Лісовська, Олеся Кука та Галина Дацко.

5 березня 2017 р. після Божественної Літургії владика Станіслав Широкорадюк РКЦ урочисто вручив сертифікати консультантів із природного планування сім’ї, видані Інститутом родини та подружнього життя Українського католицького університету. Тепер Харківщина має 10 консультантів методу розпізнавання плідності англійської модифікації.

 

Прес-служба Харківського екзархату

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next