АКТУАЛЬНО

У Харкові відбувся ІІІ Екзархальний з’їзд спільнот «Матері в молитві»

Вівторок, 19 листопада 2019, 18:37
У катедральному соборі Святого Миколая Чудотворця відбувся ІІІ Екзархальний з’їзд спільнот «Матері в молитві», який організувала Катехитична комісія Харківського екзархату.

На Святу Літургію, яку очолив владика Василь Тучапець, прибули матері з Харкова, Покотилівки та Полтави, а також з Сум та Лубнів, де планують створити молитовні спільноти.

У своєму пастирському слові екзарх Харківський наголосив на Євангельському уривку про оздоровлення слуги сотника, де Христос показує важливість віри і  молитви в житті людини. «Молитва є виявом нашої віри до Бога і саме через молитву віра стає сильнішою. Якщо наша молитва є щирою та уважною, якщо вона випливає з нашого серця, Господь тоді посилає нам свою ласку і свою благодать, а якщо ми молимося недбайливо, неуважно, формально, то наша молитва має свою вартість, але не є сильною», – зазначив архиєрей.

Владика Василь, звертаючись  до присутніх, підкреслив важливість молитовних спільнот і побажав матерям, щоб вони з вірою зверталися до Бога, щоб Господь почув їх молитви і зіслав їм Свою благодать.

Після спільних молитов до матерів звернувся духівник спільнот – о. Андрій Буняк. Проповідник наголосив на словах, які є гаслом спільноти, – «Любов матерів змінює світ» та «Єднаючись в молитві, ми рятуємо наших дітей». Священник підкреслив, якою важливою є молитва. Крім того, він наголосив, що сім’я є домашньою церквою, в якій батьки є вчителями та прикладом молитви для дітей.

На завершення зустрічі відбувся концерт, який підготували дует «Маківки» – бандуристки Юля Купчинська та Софія Сидоренко. Також учасники з’їзду обрали нового координатора «Матерів в молитві» на наступний рік – Анну Вислогузову з Харкова.

Джерело: http://ugcc.kharkiv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next