АКТУАЛЬНО

У Харкові відзначили 30-річчя християнського служіння у пенітенціарній системі України як регулярного душпастирства ув'язнених

Вівторок, 23 жовтня 2018, 18:37
Нещодавно у Харкові відбулось виїзне засідання правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» на відзначення 30-річчя християнського служіння у пенітенціарній системі України як регулярного душпастирства ув'язнених.

Захід провели за участю керівництва Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, персоналу установ ДКВС Харківщини.

Українську Греко-Католицьку Церкву представляв о. Костянтин Пантелей, Голова правління Місії. У зустрічі також взяли участь співробітники пенітенціарних установ, представники релігійних організацій Харківщини та чимало інших охочих.

За участі почесних гостей та представників семи Церков Місії у залі засідань Холодногірської виправної колонії (№18) відбулися урочистості з нагоди ювілею служіння й відзначення грамотами Місії 11 співробітників соціально-виховної та психологічної служби пенітенціарних установ Харківської області, які є найближчими партнерами у забезпеченні діяльності душпастирства християнських конфесій.

Крім того, грамотами Місії були нагороджені 16 служителів, які довголітньою пастирською працею спричинилися до змін життя сотень в'язнів, які після звільнення пройшли реабілітацію та повернулися до життя. Під час заходу показали документальний фільм про служіння, прозвучали свідоцтва колишніх в'язнів та спогади пастирів. 

Нагадаємо, що вперше священнослужителі християнських Церков України розпочали це служіння 1988 року, на запрошення адміністрацій колоній.

Довідка

Пенітенціарна система — державний інститут, що відає виконанням кримінальних покарань, накладених на громадян відповідно до закону.

Забезпечує виконання покарання у вигляді: позбавлення волі, обмеження волі, утримання підслідних з моменту взяття під варту до суду та покарань, не пов`язаних з позбавленням волі (виправні роботи, громадські роботи, позбавлення права обіймати посади або займатися діяльністю на певний строк), а також нагляд за особами, яких на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням іспитовим строком на певний термін.

У її підпорядкованості перебувають слідчі ізолятори, виховні колонії, колонії різного рівня безпеки, виправні центри та кримінально-виконавчі інспекції.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next