АКТУАЛЬНО

У Харківському екзархаті відбулася друга Всеекзархальна проща до Покотилівського монастиря

Середа, 18 жовтня 2017, 11:20
Цього року відбулася друга Всеекзархальна піша проща з Харкова до Покотилівського монастиря. Її організаторами стали молодіжна спільнота «Квіти Слобожанщини» та голова Катехитичної комісії екзархату с.Григорія Костів.

Шлях прочан пролягав від храму Святого Миколая Чудотворця (м. Харків) до Свято-Покровського монастиря отців василіан (смт Покотилівка). Мета прощі – через заступництво Богородиці випросити в Бога мир, єдність та любов для України та українського народу.

Проща розпочалася в суботу, 14 жовтня, Святою Літургією. Після Богослужіння владика Василь, Екзарх Харківський, благословив прочан і разом із ними пройшов частину дороги через місто Харків. У прощі взяли участь понад 100 осіб з різних куточків України та різного віку: наймолодшій учасниці було 7 років, а найстаршій – 77.

"Усі парафіяни вжe з нeтeрпінням чeкали цієї події, аджe ця проща є унікальною у своєму роді, - ділиться враженнями прочанка Юля. - По-пeршe, щира молитва в цeй знамeнний дeнь лунала з уст прочан за мир, єдність і любов в Україні. По-другe, на Сході України проща є доволі новим явищeм, що лишe починає набирати популярності сeрeд вірних і усіх охочих".

У Покотилівському монастирі монаша спільнота вітала прочан та підготувала для молільників цілонічні чування. У неділю, 15 жовтня, Екзарх Харківський владика Василь очолив у храмі святкову Архиєрейську Літургію з нагоди храмового свята. Опісля відбувся концерт та спільне частування покровською кашею.

Повідомила Уляна Тимчук

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next