АКТУАЛЬНО

У Харківському «Карітасі» обвінчалися підопічні проекту «Домашня опіка»

Середа, 24 лютого 2016, 13:11
На початку лютого у Харківському Карітасі відбулася радісна і дуже зворушлива подія – підопічні проекту «Домашня опіка» взяли шлюб. Так працівники «Карітасу-Харків» допомогли здійснити заповітну мрію літньої пари.

Олег та Галина Лаврентієви познайомилися перебуваючи на заробітках у далекому Архангельську. За кілька років одружилися, виховували разом донечку Галини – Оленку, а через шість довгих років життя на чужині повернулися до України та оселилися в Первомайську Луганської області. Оленка вийшла заміж і разом з чоловіком переїхала до Харкова.

У 2014 році, коли на Сході України розпочалися військові дії, родина Лаврентієвих щиро переживала за всі події, що розгортались навколо них, – пані Галина пережила інсульт, наслідком якого став параліч, пан Олег доглядав дружину, незважаючи на те, що сам вже досяг поважного віку і часто хворів. З посиленням військових дій родина була змушена покинути рідну домівку та податися в пошуках притулку на Харківщину. Дочка допомогла їм облаштувати побут, але забезпечити належний догляд за мамою вона просто не мала змоги.

За допомогою пара звернулась до «Карітасу-Харків», який надає допомогу вимушеним переселенцям та успішно реалізовує проект «Домашня опіка». Соціальні працівники, обстеживши умови проживання та рівень життя, залучили літню пару до проекту. І ось одного разу пані Галина поділилась із соціальними працівниками своєю мрією – взяти шлюб зі своїм коханим чоловіком Олегом.

Таїнство Вінчання здійснив директор «Карітасу-Харків» о. Сергій Коваль. Працівники проекту спекли справжній весільний коровай, а також підготували для пари чимало приємних подарунків. Цей шлюб пари, що пережила стільки випробувань, став зворушливим підтвердженням того, що справжня любов може подолати всі негаразди.

caritas-ua.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next