АКТУАЛЬНО

У Харківському військовому госпіталі освятили міжконфесійну каплицю

Вівторок, 06 листопада 2018, 10:27
5 листопада 2018 року відбулася визначна подія у Харківському військовому госпіталі (Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону) – освячення міжконфесійної каплиці.

Чин освячення здійснив Владика Василій (Тучапець), Екзарх Харківський УГКЦ, разом із єпископом Харківським і Богодухівським Митрофаном УПЦ КП, духовенством та вірними двох конфесій. До цієї історичної події долучилися начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Юрій Подолян, заступник начальника центру з морально-психологічного забезпечення Вадим Барановський, заступник командира військової частини з виховної роботи – Павло Базиль та працівники центру.

У своєму вітальному слові Владика Василій звернув увагу на важливість події, адже ще чотири роки тому капелани УГКЦ почали працювати у цьому військовому госпіталі. Екзарх Харківський пригадав слова Христові “Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам.”  “У цьому храмі щодня буде лунати молитва до Престолу Всевишнього, ми будемо звертатися до Нього і просити про здоров’я, про захист, про Боже благословення, – зазначив Архиєрей, –  це Боже благословення потрібне не лише хворим, але і медикам, щоб вони призначили відповідне лікування, щоб кваліфіковано провели операцію, бо від цього залежить життя людини.”

На завершення владика Василій привітав працівників госпіталю і військових та побажав, щоб ця каплиця служила для оздоровлення душі через молитву, Святі Тайни Сповіді та Причастя.

ugcc.kharkiv.ua

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next