АКТУАЛЬНО

У Херсоні створено перший осередок Лицарів Колумба

П'ятниця, 09 квітня 2021, 13:11
З благословення владики Михайла Бубнія, екзарха Одеського, і за сприяння національного радника Лицарів Колумба в Україні пана Миколи Мостов’яка, у Херсоні було створено перший осередок Лицарів Колумба.

Посвята чоловіків-католиків у Лицарі Колумба відбулася 3 квітня в дерев’яному храмі Святих Кирила і Методія, що при монастирі Святого Володимира Великого, ЧСВВ.

Цей новий осередок засновано для Херсонського і Скадовського деканатів Одеського екзархату УГКЦ. У рамках першої зустрічі було прийнято 10 братів, серед яких священники екзархату: о. Володимир Цяпка, декан Скадовський, о. Ігор Макар, декан Херсонський, та о. Богдан Демидась. Капеланом осередку було обрано о. Юрія Стронянського.

Ініціація розпочалася Божественною Літургією у храмі Святого Володимира Великого, яку очолив ігумен монастиря о. Віталій Лотоцький, ЧСВВ, у співслужінні зі священниками Одеського екзархату.

Опісля відбулася презентація спільноти Лицарів Колумба в Україні та проведено обряд посвяти у чоловічу братерську організацію, який провів національний радник Лицарів Колумба в Україні Микола Мостов’як, національний директор у справах програм Роман Панівник і національний директор у справах членства Левко Довган.

На завершення цієї пам’ятної події учасники зробили спільне фото. Опісля мали можливість розділити трапезу та особисто поспілкуватися і послухати про досвід служіння братів-лицарів у Києві та інших містах України.

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next