АКТУАЛЬНО

У Херсоні провели «Веселі канікули з Богом – 2015»

П'ятниця, 19 червня 2015, 13:50
Вперше на Херсонщині при парафії Св. Володимира отців василіан з 8 по 14 червня відбувалися «Веселі канікули з Богом - 2015». Учасники помандрували символами життя. Їх дуже багато, але пізнавши головні, наприклад, воду, що символізує таїнство хрещення, голуба, що символізує Святого Духа і таїнство миропомазання, рибу - знак перших християн, вервицю як символ спільноти, хрест як знак покаяння і примирення та чашу із виноградом та колосками, що символізують Євхаристію, ніколи не заблукаєш.

Щирість і простота дитячих сердець була мов благодатна земля, що готова прийняти зерно й виростити плід. Божественна Літургія, сценки та катехизація заклали в душу маленьких християн міцний фундамент. Кожне «Господи помилуй» було великим словом вдячності для Творця за батьків, за життя, за Україну, за радість, за мир, за любов, за друзів...

Завдяки старанням батьків й отців василіан, діти та їхні наставники один із таборових днів провели на березі Дніпра. Спортивні естафети загартували командний дух, допомогли повірити у свої можливості. Діти вболівали не лише за свою команду, але й за друзів з іншої. Та все ж найбільша радість улітку – це вода. Діти одержали задоволення від купання в річці.

У кожного з нас захована творчість. Це – великий скарб. Розвинути мистецькі погляди допомагали гуртки ручної праці. Тож діти за час табору виготовили такі подарунки: квітку лотоса для мами, кольорового горобчика для тата, розфарбовану машинку для себе та об'ємну листівку для друга, братика чи сестрички.

Закінчився табір Літургією-подякую, яку заспівали діти. Опісля батьки та діти переглянули презентацію із фотографій, зроблених під час табору, посмакували солодощами та напоями і на кінець побавились в ігри з чарівним колом.

Господь завжди відповідає «Так!» на наші молитви. Тож висловлюємо Йому найбільшу подяку за цей табір. Також вельми вдячні настоятелеві монастиря Св. Володимира о. Макарію Леніву, ЧСВВ, о. Йоакиму Ошусту, ЧСВВ, о. Антонію Яремчуку, ЧСВВ, та аніматорам Надії Мирці, Ірині Штикало й Олені Копак за їх лепту для маленьких таборят. Велика подяка батькам і родичам дітей, що не побоялись привести їх на «Веселі канікули з Богом – 2015».

Ірина Штикало

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next