АКТУАЛЬНО

У Херсоні завершився семінар Пенітенціарного душпастирства УГКЦ для духовенства і волонтерів «Покарані, але не відкинені»

Вівторок, 03 жовтня 2017, 15:16
У Херсоні, у монастирі Святого Володимира Чину святого Василія Великого, 29-30 вересня 2017 року проходив семінар для духовенства і мирян про соціум, проблему кримінального правосуддя і посланництво Церкви у в'язничному служінні.

З благословення владики Михайла (Бубнія), Екзарха Одеського, його організував Відділ Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

Програма семінару включала такі теми:

  • Характеристика пенітенціарної системи України.
  • Сучасна структура в'язничного душпастирства УГКЦ. Засоби душпастирства.
  • Обставини попереднього ув'язнення.
  • Від вироку до звільнення.
  • Категорії пенітенціарних установ та характеристика груп,  що потребують опіки. Післяпенітенціарна опіка. 
  • Сфери душпастирського служіння. 

У заході взяли участь двадцять чотири особи: отці василіани, священики Херсонського деканату Одеського екзархату, миряни Української Греко-Католицької Церкви. Метою семінару було покращити цілісне розуміння пенітенціарної ідеї та підсилити мотивацію духовенства і вірян для розвитку ефективної допомоги капеланам у здійсненні їхнього служіння.

«Бути поряд із людьми, що знаходяться по той бік в’язничної брами, означає наслідувати Христа у відношенні до кожного із нас. Адже кожен віруючий, що чинить гріх, має шанс отримати від Нього прощення, милосердя, зцілення та підтримку. Завдяки Христові вірний досвідчує ці дари через шлях покаяння та внутрішніх змін на краще. Безумовно, що цього всього потребує людина, яка перебуває у місці позбавлення волі», ‒ наголосили організатори заходу.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ
prison-pastoral.blogspot.com

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next