АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому пограбували два храми УГКЦ

Четвер, 05 червня 2014, 13:05
27 травня в місті Хмельницькому пограбували церкву Святого Архистратига Михаїла (район Раково), а 2 червня – храм Всіх святих українського народу (район Гречани). Про це повідомив настоятель обох церков о. Віталій Футорський.

У першому храмі зловмисники підважили вікно в підвалі та через підвальне приміщення проникли у верхній храм. Злочинці викрали електрокотел, який використовувався для обігріву храму, речі господарського призначення (болгарку, електропилу), намагалися вирвати колектор, відкрутити насос до опалення. Священик каже, що система опалення зазнала значної шкоди і потребує капітального ремонту та заміни важливих агрегатів.

До храму Всіх святих українського народу зловмисники проникли, розбивши склопакет у захристії. Отець Віталій каже, що «у храмі вони шукали цінних речей, бо на престолі видно сліди пошуків, багато речей порозкидані». Злочинці викрали 1500 гривень, які вірні зібрали для встановлення сигналізації.

Священик в обох випадках звернувся до правоохоронних органів. Ведеться слідство.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next