АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому представлять ораторію, присвячену патріарху Йосифові Сліпому

Середа, 20 лютого 2019, 11:46
У вівторок, 26 лютого 2019 року, у Хмельницькій обласній філармонії відбудеться урочисте відкриття Х Міжнародного фестивалю камерної музики “Хмельницький КамерФест”. В рамках фестивалю відбудеться виконання ораторії “Великого бажайте…”, присвяченої пам’яті патріарха Йосифа Сліпого.

Відкриття фестивалю ознаменується виконанням ораторії Ігоря Щербакова «Великого бажайте…» за участю Академічної хорової капели Українського радіо імені Платона Майбороди (художній керівник і головний диригент – заслужена артистка України Юлія Ткач) та Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії під орудою народного артиста України Володимира Шейка (м.Київ). Бас та читець: соліст Національної опери України Олександр Бойко.

У програмі – духовне слово владики Василя Семенюка, Митрополита та Архиєпископа Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, Адміністратора Кам’нець-Подільської єпархії; перше виконання ораторії Ігоря Щербакова «Великого бажайте…»; ораторія для читця, баса, мішаного хору та симфонічного оркестру на  тексти «Заповіту» патріарха Йосипа Сліпого та канонічні тексти. Автор ідеї та лібрето Михайло Перун.

“За своїм змістом – це філософська ораторія, яка представляє духовно-світоглядне бачення патріарха Йосифа: що означає сьогодні - іти за Христом, що означає - служіння в покликанні, що означає - страждати за Христа і з Христом. Усе те разом, що будує собор живих українських душ”, – зазначає о.Марко Ярослав Семеген, співорганізатор проекту, президент Релігійного товариства “Свята Софія” (Рим).

Цей захід присвячується 35-й річниці відходу у вічність патріарха Йосифа Сліпого та 50-річчю освячення прокатедрального cобору Святої Софії у Римі.

Концерт проводиться за підтримки Релігійного товариства "Свята Софія" (Рим), Кам'янець-Подільської єпархії  УГКЦ, Хмельницької міської ради, Фундації "Андрей" (Львів).

Початок о 18:30.

Прес служба Товариства “Свята Софія” (Рим)


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next