АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому проходить табір "Веселі канікули з Богом"

П'ятниця, 08 червня 2018, 14:25
Із 5 по 9 червня при катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Хмельницького проходить табір для дітей шкільного віку "Веселі канікули з Богом".

Захід організований силами парафії за участю жертводавців, диякона Миколи Шпітального, катехитів та аніматорів м. Хмельницького. У таборі беруть участь 30 дітей, для яких кожного дня готують обід і підвечірок. Протягом дня для дітей підготовані науки-катехизації, майстер-класи, банси, руханки, ігри, конкурси. Наприкінці кожного таборового дня усі спільно моляться Молебень до Ісуса Христа.

У четвер, 7 червня, спільно з дітьми молилися Святу Літургію, яку очолив голова Молодіжної комісії Кам'янець-Подільської єпархії отець Анатолій Венгер.

Тема цьогорічного табору - "Запрошені на царський бенкет" на основі посібника, виданого Катехитично-педагогічним інститутом УКУ 2018 року.

Бенкет є одним із найбільш промовистих символів єдності, спільноти, дружби, спілкування в радісні святковій атмосфері. Бенкет - це радість перебування разом. Прийняти запрошення - взяти участь у бенкеті - означає ділитися радістю і дарами із тими, хто нас запрошує.

Образ царського бенкету Отці Церкви використовують, навчаючи, що правдивий царський бенкет - це Божественна Літургія. Адже саме у Божественній Літургії ми зустрічаємо та приймаємо самого Царя - Господа нашого Ісуса Христа, який запрошує нас на свою святкову трапезу: "Щоб і Царя всі ми прийняли...".

Цілісна провідна думка табору: "Божественна Літургія - це царський бенкет, це гостина для друзів, на яку ти і я запрошені".

ugcc.km.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next