АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому вперше виконали ораторію, присвячену патріарху Йосифові Сліпому

П'ятниця, 01 березня 2019, 12:39
Перше виконання ораторії «Великого бажайте…», присвяченої світлої пам’яті патріарху УГКЦ Йосифу Сліпому, відбулося у Хмельницькій обласній філармонії 26 лютого. Подія відбулася в рамках урочистого відкриття Х Міжнародного фестивалю камерної музики «Хмельницький КамерФест».

Автором мистецького твору, в якому використано тексти «Заповіту» патріарха Йосифа, став Ігор Щербаков, а виконання відбулося за участю Академічної хорової капели Українського радіо імені Платона Майбороди (художній керівник та головний диригент – заслужена артистка України Юлія Ткач) та Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії під орудою народного артиста України Володимира Шейка (м. Київ). Бас і читець - соліст Національної опери України Олександр Бойко. Автор ідеї та лібрето - Михайло Перун.

Фестиваль камерної музики відвідав Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський та адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ Василь Семенюк, який звернувся до присутніх із привітальним словом. У межах візиту владика Василь за участю декана Хмельницького отця Івана Данкевича та директора Хмельницької обласної філармонії Олександра Драгана освятив малий зал філармонії.

Ораторію присвятили 35-й річниці відходу у вічність патріарха Йосифа Сліпого та 50-річчю освячення прокатедрального cобору Святої Софії в Римі. Концерт проводився за підтримки Релігійного товариства «Свята Софія» (Рим), Кам'янець-Подільської єпархії УГКЦ, Хмельницької міської ради, Фундації «Андрей» (Львів).

 

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії
Світлини Михайла Перуна


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next