АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому стартував благодійний проект «Art Hospital»

Четвер, 02 березня 2017, 14:11
1 березня 2017 року з ініціативи та фінансування Хмельницького обласного благодійного фонду "Карітас" та за підтримки волонтерів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії на базі Обласної дитячої лікарні стартував новий благодійний проект "Art Hospital".

Травма чи хвороба дитини і пов'язана з цим необхідність звернутися до лікарні завжди є стресовою ситуацією для малюка. За статистикою, кожній другій дитині у віці до 15 років принаймні раз доводиться лежати в лікарні. 

Звичайно, батьки або хтось із близьких мають право цілодобово перебувати поруч із малям, що лежить в лікарні. Це в ідеалі. На практиці часто буває, що госпіталізована дитина залишається сама в незнайомому і, на жаль, не завжди привітному лікарняному світі. І повертається звідти з вилікуваним тілом і… пораненою душею.

Причин, чому маленький пацієнт залишається в стаціонарі без мами чи тата, досить багато. Не важливо, скільки часу дитині доводиться провести в стаціонарі – кілька днів чи тижнів, вона все одно переживає стрес. Дитина, яку поклали в лікарню, опиняється в надзвичайних умовах. Ледь за мамою або татом зачиняються двері, малюк потрапляє в інший світ. Але ж у них немає ні досвіду – він ще занадто малий, ні сил – через хворобу. А всі навколо зайняті своїми справами: пацієнти – хворобами, медперсонал – роботою.

Саме тому таким важливим для маленьких пацієнтів є впровадження нового напрямку діяльності, що має назву «Art Hospital» та ставить за мету психологічну реабілітацію і підтримку дітей, які знаходяться на лікуванні в медичних закладах м. Хмельницького, аби час перебування в лікарняних стінах був для них менш травматичним, а позитивні емоції переважали над негативом.

Art Hospital – це добровільна творча діяльність дорослих, спрямована на соціально-культурну реабілітацію дітей у стаціонарах лікарні методами арт-терапії, казкотерапії та ігротерапії. Це симбіоз акторської майстерності та арттерапевтичного мистецтва. Волонтери-митці приходитимуть до хворих дітей регулярно, у час, коли процедури завершено і діти мають багать вільного часу. Дослідження підтверджують, що діти одужують швидше, якщо в них гарний настрій.

Результатом такої роботи є не лише моральна підтримка і розвантаження дітей, а й пряма користь для здоров'я пацієнтів.

Місце проведення:  Хмельницька обласна дитяча лікарня, м.Хмельницький, вул. Кам’янецька, 94.

Контакти: Юлія Житкевич, соціальний педагог проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні». Тел. 096 955-26-04, e-mail: [email protected]

Прес-служба  «Карітас-Хмельницький»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next