АКТУАЛЬНО

У Хорватії провели духовно-екологічний табір «Метаноя»

Четвер, 19 липня 2018, 14:12
Літом, у період відпусток і канікул, подорожей та мандрівок, кожен із нас прагне якось по-особливому провести час, щоби він запам’ятався на цілий рік, надихав до плідної праці та залишив море незабутніх вражень. Людині притаманне прагнення бути щасливою, але вповні вона може пережити це тільки в єдності та гармонії з Богом і всім створінням.

Таку унікальну нагоду мали учасники духовно-екологічного табору «Метаноя», що проходив у сонячній Хорватії і був організований Бюро УГКЦ із питань екології Івано-Франківської архиєпархії. «Можна було по-різному організувати свій відпочинок, але чи одержали б ми таке відчуття душевного спокою, безмежної радості й Божої присутності? Як рибі добре у воді, птаху в повітрі, так і людині добре з Богом, – ділиться враженнями учасниця табору п. Галина Цюпер, вчитель початкових класів. – Ісус замешкав у нашому серці, і ми стали однією дружньою родиною».

Науки на Божественній Літургії, духовні вправи, різноманітні творчі завдання та ігри, час, проведений на березі Адріатичного моря, екскурсії національними парками «Пакленіца» та «Плітвіцькі озера» – спонукали учасників по-новому пережити присутність Творця у світі й збагнути Його роль у житті кожної людини.

«Незабутні враження, море емоцій приніс цей табір моїй сім’ї, але найголовніше – зближення з Богом: ранкові молитви на березі моря, читання Святого Письма, молитви на вервиці, кавування з Богом... Здавалося, зовсім незнайомі нам люди вирушають у подорож, але за цей час ми стали однією великою родиною...» – тепло згадує про відпочинок п. Ірина Ліуш, вихователь дитячого садочка.

Організатори головним завданням екотабору ставили пережиття особистого навернення та зміни ставлення до навколишнього середовища, що вдалося практично осягнути завдяки Тайнам Покаяння та Євхаристії, трепетному ставленню до природи, раціональному використанню Божих дарів і мінімізації кількості відходів.

«Табір "Метаноя" дав мені надію на світле майбутнє, для якого потрібно брати ініціативу у свої руки, бути активною особистістю, нести відповідальність за свої дії та вчинки, – констатує Віталій Бойчук, студент-історик. – Протягом цих десяти днів, які я провів у духовно-екологічному таборі, зрозумів, що Бог завжди піклується про мене».

Керівник табору о. Михайло Дзуль висловлює вдячність усім учасникам екотабору за їхню любов до Бога та світу, який Він створив, за активну участь, креативність, взаємодопомогу й підтримку один одного.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next