АКТУАЛЬНО

У Хорватії розпочався екотабір «Зелен-світ»

Вівторок, 06 липня 2021, 10:25
У хорватському містечку Селіне вже четвертий рік поспіль відбувається екологічний християнський табір «Зелен-світ». Уже дванадцята група з України, яку складають сім'ї та молодь з кількох єпархій УГКЦ, приїздить на відпочинок в особливому форматі.

Оскільки організатором табору є Бюро екології Стрийської єпархії УГКЦ, тематика заїздів спонукає глибше усвідомлювати власну відповідальність за створений Богом світ, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Кожного дня на Божественній Літургії, яку служать о. Олег Кобель та о. Ярослав Турик, звучить коротка наука, яка має за основу Боже слово та вчення Церкви про відповідальність за створіння. Молитвою до та після обіду всі дякують Богу Отцеві за його дари. Табір триватиме 10 днів, але вже перші два дні мали досить насичену програму, що складалася з молитви, знайомства і презентацій для дітей та молоді.

Пані Катерина Сухоребська, яка представляє Львівську обласну бібліотеку для дітей та юнацтва, провела з дітьми бесіду про потребу сортування відходів, адже в таборі відбувається роздільний збір сміття. Отець Олег Кобель провів презентацію Катехизму для молоді «Ми йдемо з Христом». Священник, який належав до робочої групи з написання молодіжного Катехизму, розповів не лише про концепцію та особливості написання цієї книги віри, а й в особливий спосіб акцентував на тих питаннях, які стосуються екологічної тематики та нашої во Христі відповідальності за все Боже створіння – природу. 

Тішить те, що кожного дня десятки людей приступають до Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії. Окрема увага на таборі приділяється темі екологічних гріхів, які вчиняють усі, але не кожен розкаюється. Є велика надія на те, що чимало людей, споглядаючи красу створіння й осмислюючи власну гідність та відповідальність, переживуть екологічне навернення.

Перший заїзд табору триватиме до 10 липня, відтак сотні людей зголосилися бути учасниками наступних чотирьох заїздів. 

ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next