АКТУАЛЬНО

У Хорватії відбулася зустріч відповідальних за катехитичне служіння в Європі

Четвер, 04 червня 2015, 13:07
Від 1 до 3 червня 2015 року в приміщенні Єпископської Конференції Хорватії відбулася зустріч відповідальних за катехизацію в Європі. У зустрічі взяли участь представники 16 країн, Конференції Єпископів Європи та Папської ради у справах євангелізації. Україну представляли с. Луїза Цюпа, СНДМ, та Назар Дуда. Головною метою зустрічі було з’ясувати стан катехитичного служіння в Європі та знайти шляхи його покращення.

У перший день зустрічі учасники представили стан катехитичного служіння у своїх країнах. Після цього відбувся обмін думками й досвідом різних країн.

Другий день був присвячений темі «Містагогійна катехиза як постійний процес виховання у вірі». Учасники заслухали доповідь на цю тему, а опісля обговорили способи впровадження цього виміру катехизи в життя Церкви. Учасники висловили потребу поглиблення різних аспектів цієї теми, як також побажання провести окрему зустріч для її кращого опрацювання.

Друга частина дня мала практичний вимір. Учасники взяли участь у пасторальній програмі однієї з парафій міста Загреб, активними учасниками якої була велика кількість молоді.

Останній день конференції було присвячено вибору місця й окресленню тематик наступних зустрічей, присвячених катехитичному служінню у 2016-2017 роках, та обговоренню заходів у надзвичайному Святому Році, присвяченому милосердю, який був проголошений Святішим Отцем Франциском,.

Представники України ознайомили учасників зустрічі з програмою катехуменату УГКЦ, з перекладами Катехизму «Христос – наша Пасха» іншими мовами, щоб послужити нашим вірним у різних країнах світу. Говорилося й про потребу забезпечення катехитичним служінням українців, котрі проживають у країнах Європи, про деякі конкретні заходи, які здійснюються у катехитичному служінні, та про труднощі, пов’язані з цим.

Зі своєї сторони учасники зустрічі висловили почуття солідарності з українським народом, який переживає важкі часи війни, та запевнили нас у молитовній єдності й солідарності.

Повідомила Ірина Расяк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next